Home » Aanvragen

Creditcard aanvragen

 
Eenvoudig een creditcard vergelijken en aanvragen. Wij zetten de 4 populairste creditcards voor je op een rijtje. Vergelijk de voorwaarden en vraag direct aan. Ook kan je doorklikken naar de aanbieder voor meer informatie en voor veelgestelde vragen.
 

mastercard-creditcard-aanvragen

MasterCard

20,-p/j

Veilig online betalen

 • Extra kaart voor 17,50
 • 180 dagen aankoopverzekering
 • Bestedingslimiet van €5000
 • Online inzichten in uitgaven
 • Inclusief aanvullende reisverzekering
anwb-creditcard-aanvragen

ANWB creditcard

16,-p/j

Exclusief ANWB leden

 • Goedkoopste creditcard
 • 180 dagen aankoopverzekering
 • Bestedingslimiet €5000
 • Eerste jaar 50% korting
 • Inclusief aanvullende reisverzekering
American-express-creditcard-png

American Express

66,-p/j

Green Card

 • Eerste jaar gratis
 • 90 dagen aankoopverzekering
 • Bestedingslimiet persoonlijk
 • Reisongevallenverzekering
 • Online inzichten in uitgaven
 • 2.5000 Membership Rewards

Nieuwe creditcard aanvragen

Wil je een nieuwe creditcard aanvragen? Dan krijg je de mogelijkheden om bij verschillende partijen een creditcard aan te vragen. Dit kan rechtstreek bij één van bovenstaande aanbieders, maar dit kan ook via je bank. Wat zijn echter de verschillen tussen de creditcards? Wij hebben de 5 populairste creditcards van Nederland voor je uitgekozen en vergelijken deze kaarten op basis van prijs en voorwaarden. Zo krijg je een beter beeld tussen de verschillen en hopen wij dat je makkelijker een keuze kan maken. Dus lees vooral verder als je nog niet weet welke creditcard je wilt aanvragen.

Creditcard kosten

Een belangrijk aspect van creditcards zijn natuurlijk de kosten. Welke jaarlijkse bijdragen moet je leveren voor het gebruiken van een creditcard? De meeste kaarten zijn het 1e jaar gratis en je betaalt pas vanaf jaar 2. Hieruit blijkt dat de ANWB creditcard het voordeligst is met slechts €16 per jaar. Je dient echter wel lid te zijn van de ANWB wil je deze kaart aanvragen. Als alternatief kan je bij Mastercard terecht voor slechts €20 per jaar. De duurste creditcard is de American Express Green Card, maar je hebt dan wel een persoonlijke bestedingslimiet.

Bestedingslimiet van je creditcard

Bij het aanvragen van je creditcard is het handig om naar de bestedingslimiet te kijken. Dit is het limiet dat je maximaal per maand mag uitgeven. Voor de aankoop van een auto is het dus lastig je creditcard te gebruiken. Dan heb je echt een creditcard nodig met meer bestedingslimiet of die geen beperking(en) heeft. Wil je een dergelijke creditcard aanvragen, dan stijgen de jaarlijkse kosten ook. Onze standaard creditcards hebben allemaal een bestedingslimiet van €2500. Dit is voor de meeste mensen voldoende.

Aankoopverzekering van je creditcard

Een bijkomend voordeel van een creditcard is de aankoopverzekering. Dit betekent als jij jouw aankoop met de creditcard hebt gedaan, dat je automatisch verzekerd bent tegen verlies, diefstal of beschadiging. Weigert de webshop jouw pakket terug te nemen terwijl het door PostNL is beschadigd? Geen punt. Je kan dan gebruik maken van jouw aankoopverzekering.

Waarom een creditcard aanvragen?

Het is je vast wel een keer overkomen tijdens het boeken van je hotel, het reserveren van je huurauto of bij een online bestelling, dat de juiste betalingsmogelijkheid er niet tussenstaat. Je kan namelijk alleen met een creditcard je hotelkamer reserveren of dat leuke jurkje uit Amerika bestellen. De creditcard is dan ook één van de meest geaccepteerde betaalmiddelen in de Wereld. Dus ga je op vakantie buiten Europa? Dan adviseren wij zeker om een creditcard mee te nemen. Zo is de creditcard de ideale betaalmiddel voor al je aankopen.

Creditcard via je bank aanvragen

Het is ook mogelijk om een creditcard bij je bank aan te vragen. Zo kan je met jouw ING, ABN, SNS of Rabobank creditcard eenvoudig in het buitenland betalen. Dit zijn in bijna alle gevallen een samenwerking met VISA of Mastercard. Ook hiervoor betaal je jaarlijks een premie. Wat de mogelijkheden zijn verschilt per bank. Neem daarom altijd contact op met je bank als je hier meer informatie over wilt hebben. Ook op de website van je bank vind je veel informatie.

Doel van je creditcard

Nu je wat meer te weten bent gekomen over de verschillende creditcards en de bijkomende voordelen is het verstandig een doel te stellen. Waarom wil je eigenlijk een creditcard aanvragen? Is het überhaupt nodig een creditcard aan te vragen? Reis je bijvoorbeeld buiten Europa? Dan zou ik zeker weten een creditcard aanvragen. Ook wanneer je vaak een weekendje weg boekt. Het is daarom goed te weten waar jij je creditcard voor wilt gaan gebruiken.

Vergelijk en aanvragen →